ΡΟΞΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
40 Γραμμάρια ΜΑΓΙΑ
500 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
40 Γραμμάρια ΖΑΧΑΡΗ
200 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΔΥΝΑΤΟ
ΛΙΓH ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΣΠΑΣΜΕΝΗ
5 Γραμμάρια ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
10 Γραμμάρια ΚΑΝΕΛΑ
40 Γραμμάρια ΚΑΚΑΟ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια ζύμη με 6 πρώτα υλικά. Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τις ζύμες σε ζεστό μέρος να ξεκουραστούν για λίγο (όχι να φουσκώσουν).
Πλάθουμε τα ροξάκια και τα βάζουμε στη στόφα να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε μέσα σε ζεστό σιρόπι. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να τραβήξουν καλύτερα το σιρόπι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την εξωτερική λευκή ζύμη από το ρόξ με σφολιάτα.
ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
1200 Γραμμάρια ΖΑΧΑΡΗ
1000 ML ΝΕΡΟ