Υλικά:
- 350 γρ. αλεύρι δυνατό
- 400 ml νερό χλιαρό
- 100 γρ. μαγιά νωπή
- 250 γρ. βούτυρο
- 390 γρ. ζαχάρη
- 4 αυγά
- Ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- 1 κουτ. μαχλέπι
- 1/2 κουτ. κακουλέ
- 6 γρ. αλάτι
- 650 γρ. αλεύρι δυνατό
Τρόπος Παρασκεύης:
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το μπράτσο και το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο μέσα στο μίξερ.
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα βάζουμε στην φωτιά να ζεσταθούν λίγο και να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια.
Τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και τα αφήνουμε να ζυμωθούν για 10– 15 λεπτά.
Βάζουμε την ζύμη σε λεκάνη και την βάζουμε στη στόφα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Την βγάζουμε από τη στόφα, την κάνουμε μπάλες για βασιλόπιτες ή μπαστούνια για τσουρέκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγο εκτός στόφας σκεπασμένα με νάιλον και αλειμμένα με λίγο λάδι.
Τα πλάθουμε, τα αλείφουμε με αυγό, τα βάζουμε στη στόφα, τα βγάζουμε, τα αλείφουμε ξανά με αυγό και τα ψήνουμε στους 170°C για 30-40 λεπτά περίπου.