Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Έτσι και η αρχή στο πανεπιστήμιο, η οποία ισοδυναμεί με κάτι τελείως καινούργιο, άγνωστο και πέρα από αυτό που είχες συνηθίσει. Διαφορετικός τρόπος διαβάσματος, ζωής, υποχρεώσεων συνοδεύουν αυτό που ονομάζεται φοιτητική ζωή.
Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η ζωή σε μία καινούργια πόλη, της οποίας τους δρόμους δεν γνωρίζεις σαν την παλάμη του χεριού σου, ούτε έχεις αποκτήσει ακόμα τα στέκια σου. Ξένος ανάμεσα σε ξένους. Θέλει χρόνο για να αποκτήσεις άνεση και γνώση για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στο πανεπιστήμιο και θα την αποκτήσεις μετά το δεύτερος έτος, καθώς όπως είναι φυσιολογικό στην αρχή κανείς δεν ξέρει τίποτα.
Ως δευτεροετείς, τριτοετείς και πάει λέγοντας, στην αρχή κάθε πανεπιστημιακής χρονιάς καλό θα ήταν να βοηθάτε τους νεοφερμένους, ακόμα και στο πιο μικρό και ασήμαντο πράγμα για εσάς. Όπως η δήλωση εξαμήνου, την οποία έχετε συμπληρώσει άπειρες φορές και σας φαίνεται παιχνιδάκι, ωστόσο για κάποιον που δε ξέρει πιθανόν να φαίνεται βουνό. Αντί, λοιπόν, να τους δουλεύετε για την άγνοια τους, βοηθήστε τους να την μετατρέψουν σε γνώση.
Κι εσείς στην αρχή ανήκατε στην κατηγορία των πρωτοετών που έκαναν λαθάκια στην διαδικασία της εγγραφής, γι ΄αυτόν τον λόγο αξίζει να βοηθάτε τα νέα μέλη της σχολής, αντί να τα περιφρονείτε. Ακόμη και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την σχολή, οι περισσότεροι στην αρχή έχουν ακόμα την νοοτροπία του λυκείου, η οποία σιγά-σιγά θα απομακρυνθεί. Ένα χέρι βοηθείας είναι πάντα ευπρόσδεκτο και πάντα πρέπει να το παρέχουμε σε αυτούς που βρίσκονται σε μία θέση στην οποία βρισκόμασταν και εμείς οι ίδιοι νωρίτερα.