Back to back με τον πρώην να κάνει και πάλι την εμφάνισή του! Άλλοτε εντυπωσιακή, άλλοτε μελοδραματική, άλλοτε απλά αδιάφορη. Ό,τι και να’ ναι πάντως αυτή η εμφάνιση, μια αναταραχή, έστω και ελάχιστη, θα την προκαλέσει. Γιατί δε μιλάμε για ένα απλό like που έκανε στο facebook ή ένα story μας που είδε στο instagram, αλλά για ένα μήνυμα, που είτε θα μοιάζει με έκθεση ιδεών είτε θα αρκείται σε ένα απλό «γεια, τι κάνεις». Τι θέλεις λοιπόν κύριε και εισβάλλεις πάλι στη ζωή μου, ενώ έχουμε χωρίσει και ο καθένας έχει μπει στην καθημερινότητά του;
Κακά τα ψέματα είναι ένα φαινόμενο συνηθισμένο που τις περισσότερες φορές τείνει να προκαλέσει τη γνωστή αυτή υπερδιέγερση του νευρικού μας συστήματος. Αν και ομοιοπαθούσες οι περισσότερες γυναίκες, η αντίδρασή μας σε τέτοιου είδους «επισκέψεις» μπορεί να διαφέρει. Λίγο ο διαφορετικός χαρακτήρας, λίγο η φάση που βρίσκεται η καθεμιά, λίγο ο ανάδρομος Ερμής, το νόημα θα το πιάσουμε διαφορετικά. Ένα μήνυμα από τον πρώην λοιπόν ίσως να μην προλάβει καν να διαβαστεί, ίσως διαβαστεί αλλά δεν λάβει ποτέ την ποθητή απάντηση, ίσως πάλι εξελιχθεί σε μια συζήτηση με αβέβαιο τέλος.
#1 Μου άναψαν τα λαμπάκια
Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση «την τσάντα μου, τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω». Με το που βλέπεις το όνομα του αποστολέα, το αίμα έχει ανέβει ήδη στο κεφάλι, το νευρικό σου σύστημα καταρρέει και αλίμονο σ’ αυτόν που θα βρεθεί εκείνη τη στιγμή μπροστά σου. Ο εκνευρισμός σου δεν έχει προηγούμενο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ανοίξεις το μήνυμα και θα αρχίσεις να τον «στολίζεις» με διάφορα ωραία επίθετα, ενώ στη χειρότερη δεν θα προλάβεις να ανοίξεις καν το μήνυμα, αφού θα έχεις καταπιαστεί με την «ανακαίνιση» του σπιτιού, επιλέγοντας την αφαιρετική τάση!
#2 S.O.S
Η γνωστή αντίδραση της κοπέλας που μοιράζεται τα πάντα με τις φίλες της. Με το που έρχεται το μήνυμα, το έχεις κάνει screenshot και το έχεις στείλει σε όλες τις ομαδικές συνομιλίες, διατάσσοντας έκτακτη γενική συνέλευση. Δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις, θέλεις να μοιραστείς τον πόνο σου, ζητάς γνώμες και συμβουλές. Κάτι σαν group therapy. Ξέρουμε άλλωστε εμείς οι φίλες από αυτά όταν πρόκειται για γκομενικά! Είναι ένας safe πρώτος τρόπος αντιμετώπισης προτού ριχτείς στα ποτά και στο «τα κάνω γυαλιά καρφιά».
#3 Απόψε θέλω να πιω
Νταλκάς βαρύς σε βάρεσε! Ζεις τον πόνο σου σε όλο του το μεγαλείο. Τι το ‘θελε και αυτός το μήνυμα βραδιάτικα; Για να αρχίζεις να κατεβάζεις εσύ το ένα ποτό μετά το άλλο, τα καψουροτράγουδα να δίνουν και να παίρνουν και οι μνήμες από μια σχέση που τελείωσε να ξαναζωντανεύουν. Όντας σε αυτή τη φάση, θα αρχίσεις τα κατεβατά μηνύματα, τα κλάματα ασταμάτητα και το τέλος της συζήτησης άδοξο τις περισσότερες φορές.
#4 Είμαι αλλού
Το μήνυμα αυτό σε βρίσκει στην καλύτερη φάση της ζωής σου. Έχεις προχωρήσει, έχεις βρει τις ισορροπίες σου και ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θέλεις. Ίσως αναστατώσει λίγο τη ψυχική σου ηρεμία, ίσως άθελα ή μη σού δημιουργήσει το συναίσθημα αυτό του θριάμβου και ίσως κατά βάθος το διασκεδάσεις και λίγο. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα είσαι σε θέση να απαντήσεις με τέτοια ηρεμία και ψυχραιμία, ώστε ο άλλος να καταλάβει ότι αυτό που είχατε τελείωσε οριστικά.
#5 Η ώρα της εκδίκησης
Εδώ είναι η περίπτωση που με αυτό το μήνυμα όχι κατά βάθος, αλλά πρόδηλα και πανηγυρικά το χαίρεσαι όσο τίποτα άλλο! Παίρνεις το αίμα σου πίσω και αυτό σου δημιουργεί το αίσθημα της πλήρους ικανοποίησης. Περίμενες αυτή τη στιγμή που ο πρώην θα λύγιζε και θα σού έστελνε μήνυμα. Αν και στην πραγματικότητα σε πονάει ακόμη, του απαντάς με ψυχρότητα και του δίνεις να καταλάβει ότι τον έχεις ξεπεράσει και τα πισωγυρίσματα δεν είναι του στυλ σου. «Άργησες φιλαράκι!» και κάπως έτσι τον αποχαιρετάς με το βλέμμα του νικητή.