Σάλο προκάλεσε το περιστατικό με την ρεπόρτερ Maria Fernanda Mora που υπέστη παρενόχληση από έναν οπαδό. Η ρεπόρτερ προσπαθούσε να πάρει συνέντευξη από τους οπαδούς της Chivas Guadalajara που επικράτησε ενάντια της Toronto FC στο Concacaf Champions League στις 27 Απριλίου. Ξαφνικά, ενώ μετέδιδε ζωντανά τον παλμό του αγώνα, η δημοσιογράφος άρχισε να να χτυπά με το μικρόφωνο έναν από τους οπαδούς του. Ήταν η άμυνα της απέναντι στην άσεμνη χειρονομία του άνδρα που βρισκόταν από πίσω της.
Η Maria Fernanda Mora μίλησε ανοιχτά στην εφημερίδα The Sun. Τόνισε ότι ανάλογα περιστατικά γίνονται σε δημόσιους χώρους με τη διαφορά ότι εκείνη ήταν εν ώρα εργασίας και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Δήλωσε ότι η άσεμνη χειρονομία έγινε κατ’ επανάληψη. Την πρώτη φορά που έγινε υπέθεσε ότι ήταν κατά λάθος και ότι ήταν ένα απλό σπρώξιμο. Το βλέμμα της ρεπόρτερ μετά την επίθεση προς τον οπαδό επιβεβαιώνει το σοκ που πέρασε, καθώς τελούσε τα επαγγελματικά της καθήκοντα.
Και ποιος θα διαφωνούσε με τα λόγια της ρεπόρτερ που υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Τέτοιες πράξεις αναγνωρίζονται, όμως δεν καταδικάζονται και συνήθως δεν επιβάλλονται καν κυρώσεις. Η προκατάληψη του «αδύναμου» φύλου διατηρείται στα μυαλά του «δυνατού». Η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων υπάρχει όσον αφορά φυσικά χαρακτηριστικά και τίποτα περισσότερο. Είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί ένας άνδρας να προβεί για εκφοβισμό. Αυτή είναι μια αιτία που κάποιες γυναίκες παραμένουν σιωπηλές και δεν αντιδρούν σε αντίστοιχες ενέργειες, παρά τις δέχονται παθητικά.
Ακόμα και σε κοινωνίες που έχουν ξεπεράσει αναχρονιστικές ιδέες, επικρατούν περιστατικά που υποβαθμίζουν τη γυναικεία ταυτότητα. Προβάλλονται πρότυπα και μοντέλα σεξισμού σε χώρους που κανείς δε θα περίμενε. Αυτή η υποτίμηση της γυναίκας εντείνεται μέσα σε πλαίσια που απέχουν θεωρητικά από προκαταλήψεις, παρά εστιάζουν σε αξιοκρατικές μεθόδους.
Υπάρχουν άλλες που διαφέρουν λόγω πεποιθήσεων σε θρησκευτικές παραδοχές και κοινωνικές δραστηριότητες. Χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που συμβαίνουν σε χώρες που ασπάζονται τον ισλαμισμό. Τέτοιοι λαοί απαξιώνουν τη γυναίκα ως οντότητα και ως άνθρωπο με δικαιώματα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Βέβαια, η οποιαδήποτε επιτήρηση εκλείπει από τέτοιου είδους βιαιότητες και ο λόγος παραμένει άγνωστος.
Ακόμη και σε καταστάσεις πιο ήπιες, όπως το περιστατικό που βίωσε η ρεπόρτερ, αλλά και άλλες γυναίκες που δέχονται σεξιστικά και υβριστικά σχόλια, δεν βλέπουμε λύσεις, παρά αντιμετωπίζονται με απλές συζητήσεις και διαδίδονται σαν virals στο Internet.