Από τότε που βγήκαν και όργωσαν τον κόσμο τα social media, η σχέση έχει περάσει και αυτή σε άλλο επίπεδο. Πότε τα φτιάξαμε, πότε τσακωθήκαμε, πότε χωρίσαμε, πότε τα ξαναβρήκαμε, ούτε που το καταλάβαμε. Και πώς να το καταλάβουμε όταν όλα γίνονται σε χρόνο dt μέσα από μια οθόνη και κατεβατά μηνύματα; Αυτός ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας λοιπόν δημιούργησε με τη σειρά του κάποιους τύπους αγοριών που τους συναντάμε κατά την περίοδο που η σχέση είναι «στα χωρίσματά της».
#1 Ο Μονολεκτικός
Είναι ο τύπος που σίγουρα έχει περάσει έστω μια φορά και από τη δική σου ζωή, κάνοντας αισθητή την παρουσία του με τις χαρακτηριστικές απαντήσεις του «ναι» και «όχι», «καλά» και «οκ» και άμα έχει κέφια πετάει και ένα «θα δούμε». Είναι η περίοδος που από τη μια νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε τηλεπαιχνίδι, με το αγόρι σου να κάνει τον ρόλο του παίκτη και εσύ να είσαι ο παρουσιαστής που κάνει τις ερωτήσεις, και από την άλλη αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη σχέση. Οι μονολεκτικές απαντήσεις, αν μη τι άλλο, δείχνουν έναν άνθρωπο που βαριέται να συζητήσει, ίσως αδιαφορεί, ίσως να θέλει εμμέσως πλην σαφώς να σου πει ότι δεν σε γουστάρει πλέον, αλλά επειδή το «θέλω να χωρίσουμε» δεν είναι και εύκολο, με αυτό τον τρόπο σου πετάει την μπάλα για να το πεις εσύ και να τον βγάλεις από τη δύσκολη θέση.
#2 Ο Χεράκιας
Εκείνο το σπαστικό μπλε χεράκι στο facebook εκνευρίζει μόνο εμένα; I don’t think so! Άλλοτε το πατάμε κατά λάθος και τρέχουμε να κρυφτούμε για την γκάφα που κάναμε, και άλλοτε δεν έχουμε όρεξη να απαντήσουμε και ρίχνουμε ένα «χεράκι», έτσι για να πούμε ότι είπαμε κάτι! Βέβαια, όταν είναι το αγόρι σου που επιλέγει να σου απαντάει τον τελευταίο καιρό με αυτό τον τρόπο, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν συνεχίζει να πηγαίνει καλά αυτή η σχέση.
#3 Ο συνέχεια «Θα δούμε»
Αυτό το αβέβαιο, αόριστο, μελλοντικό όσο δεν πάει «θα δούμε» για κάποιο θέμα ίσως είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί γιατί κατά βάθος την στιγμή που το λέμε, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το πραγματοποιήσουμε! Τις περισσότερες φορές το λέμε για να καθησυχάσουμε ίσως τον άλλον, επειδή βαριόμαστε και δεν έχουμε όρεξη να διαπραγματευτούμε. Στην περίπτωση τώρα που εσύ ανοίγεις μια συζήτηση με το αγόρι σου για μελλοντικά ταξίδια κλπ και έχεις από την άλλη μια κασέτα που επαναλαμβάνει σε σταθερό ρυθμό ένα αδιάφορο «θα δούμε», τότε να ξέρεις ότι το ταξίδι που σκέφτεσαι δεν θα γίνει και ότι το αγόρι σου πολύ απλά θέλει να αποφύγει να σου πει «καλά καλά δεν ξέρουμε εάν θα είμαστε μαζί μέχρι τότε, εσύ σκέφτεσαι ταξίδια!».
#4 Ο «γεια, τι κάνεις;»
Εδώ είναι που νιώθεις περισσότερο από ποτέ ότι κάτι έχει στραβώσει και ο χωρισμός βρίσκεται πολύ κοντά. Στην αρχή νομίζεις ότι σου έχει στείλει μήνυμα ένας από αυτούς τους απλά «γνωστούς», ξέρεις, που ενώ μπορεί να μην έχετε ανταλλάξει ποτέ ούτε ένα «καλημέρα» στη σχολή, να σε θυμάται όταν θελήσει να μάθει κάτι για την εξεταστική ή να σου ζητήσει σημειώσεις και να ξεκινάει ευγενικά το μήνυμά του με αυτό το πέρα ως πέρα τυπικό «γεια τι κάνεις». Με αυτή λοιπόν την φράση, χωρίς καμία προσφώνηση, χωρίς ένα emoticon, το αγόρι σου προσπαθεί να πάρει αποστάσεις και στο δείχνει ξεκάθαρα.