Shopping List

Καρδούλες παντού: Το ελληνικό brand που φτιάχνει μακραμέ κοσμήματα & κεραμικά γεμάτα με το πιο αγαπησιάρικο σχέδιο

Τι είναι αυτό που κάνει τις καρδούλες να μας μαγεύουν από πάντα; Από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι και σήμερα, το σχήμα της καρδιάς παραμένει το πιο διαχρονικό σύμβολο αγάπης, πάθους και ζεστασιάς. Είτε ζωγραφισμένες με χρωματιστά μολύβια στα σχολικά τετράδια, είτε αποτυπωμένες σε καρτ ποστάλ και δώρα, οι καρδούλες μεταφέρουν ένα μήνυμα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο: την αγάπη. Αυτό το απλό, αλλά ισχυρό σύμβολο της καρδιάς, έχει καταφέρει να διατηρήσει την αμεσότητα και τη ζεστασιά του εδώ και πολλά, μα πολλά χρόνια, συνδέοντας ανθρώπους με συναισθήματα τρυφερότητας και πάθους. Στις πιο χαρούμενες και στις πιο δύσκολες στιγμές, η καρδιά είναι το σχήμα που όλοι αναζητούμε για να εκφράσουμε τα πιο βαθιά μας συναισθήματα.

Βρες όλη τη Love collection της Irene Hussein εδώ

Η καρδιά είναι αγαπημένο σχέδιο και για την Irene Hussein, την Ελληνο-Αιγύπτια σχεδιάστρια που δημιούργησε μια ολόκληρη συλλογή κοσμημάτων με πρωταγωνίστριες τις πιο όμορφες και καλοσχηματισμένες, χειροποίητες καρδούλες. Η συλλογή της, Love, έχει γίνει best-seller από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της, και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί: είναι απλά αξιολάτρευτη.

Η Irene Hussein

Σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια και κολιέ, όλα φτιάχνονται στο χέρι με την τεχνική μακραμέ, μια τεχνική που προέρχεται από τον αραβικό κόσμο του 13ου αιώνα. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους υφαντουργούς για να διακοσμούν τα άκρα των υφασμάτων τους με περίτεχνα κρόσσια. Με το πέρασμα των αιώνων, η τεχνική διαδόθηκε σε διάφορους πολιτισμούς, αποκτώντας νέες μορφές και εφαρμογές, και τελικά στα χέρια της Irene Hussein βρήκε τη θέση της και στον κόσμο της κοσμηματοποιίας. Το μακραμέ απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία, υπομονή, αλλά και αγάπη και μεράκι, καθώς η λεπτομερής ύφανση των νημάτων δεν αφήνει περιθώρια για λάθη, με κάθε κόμπο να πρέπει να είναι ακριβής για να δημιουργηθεί το τελικό κόσμημα.

Βρες τη δική σου καρδούλα εδώ

 

Όλα κατασκευάζονται στα εργαστήρια που έχει δημιουργήσει στα καταστήματά της στην Ελλάδα, on demand, δηλαδή τη στιγμή που τα παραγγέλνουμε. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο τα καθιστά ακόμα πιο μοναδικά, αλλά συμβάλλει και σε μια πιο eco-friendly προσέγγιση, αποφεύγοντας την υπερπαραγωγή και μειώνοντας τα απορρίμματα. Κάθε κομμάτι δημιουργείται ειδικά για εμάς, με σεβασμό στο περιβάλλον. 

@maritina.tselenti #irenehusseinlovejewels #irenehusseinlovecollection #foryou #μπεςφοργιου #fyp #φοργιουπειτζ ♬ son original – maritina.tselenti

Βρες όλη τη Love collection εδώ

Οι καρδούλες της συλλογής Love βγαίνουν σε πολλά, μα πολλά χρώματα, ώστε να επιλέξουμε αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση περισσότερο. Όμως, ποιος είπε ότι πρέπει να μείνουμε μόνο σε ένα; Μπορούμε να αλλάζουμε χρώματα ανάλογα με την εποχή! Κίτρινο και φούξια καρδούλα για το καλοκαίρι, παστέλ ροζ και γαλάζιο για την άνοιξη, βαθύ πορτοκαλί και ζεστό καφέ για το φθινόπωρο, χρυσό, μωβ και κόκκινο για τον χειμώνα… κάθε εποχή έχει το δικό της χρώμα και τη δική της ξεχωριστή λάμψη, για να μας γεμίζει χαρά και να ανανεώνει το στυλ μας!

Βρες το εδώ

Καρδούλες, όμως, έβαλε και σε πολλά από τα κεραμικά της. Η Irene Hussein, με την ίδια αγάπη που δημιουργεί τα κοσμήματά της, κατασκευάζει και πανέμορφα χειροποίητα κεραμικά, πολλά από τα οποία τα έχει στολίσει με καρδούλες ζωγραφισμένες στο χέρι.

 Βρήκαμε από κούπες, πιάτα, δίσκους σερβιρίσματος, μπολάκια και σουβέρ, μέχρι και βαζάκια για τη ζάχαρη και τον καφέ, όλα στην πιο cute εκδοχή τους.

Όλα τα κεραμικά μπορείς να τα βρεις εδώ

Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό είναι να περιβαλλόμαστε από πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας κάνουν χαρούμενους. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με καρδούλες που φοράμε καθημερινά, είτε για μια όμορφη κούπα που μας συνοδεύει στον πρωινό καφέ, αυτά τα μικρά αντικείμενα γεμάτα αγάπη μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι υπέροχο να γεμίζουμε τη ζωή μας με αντικείμενα που μας χαρίζουν χαρά, προσθέτουν μια δόση μαγείας στην καθημερινότητά μας και μας υπενθυμίζουν ότι η αγάπη και η χαρά βρίσκονται παντού γύρω μας, αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε.

Βρες όλη τη Love collection εδώ και τα κεραμικά εδώ

Τα κοσμήματά της θα τα βρεις και στα φυσικά καταστήματά της:
* Στο ανανεωμένο και πιο ευρύχωρο κατάστημα στην Κηφισιά, στην οδό Αγ.Τρύφωνος 32. Βρες το στον χάρτη εδώ
* και στο κατάστημα στο Κολωνάκι, Βουκουρεστίου 42. Βρες το στον χάρτη εδώ

Καρδούλες παντού: Το ελληνικό brand που φτιάχνει μακραμέ κοσμήματα & κεραμικά γεμάτα με το πιο αγαπησιάρικο σχέδιο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top