Daily Yang

Χτυποκάρδια στο αμφιθέατρο | όταν κάνεις σχέση με κάποιον από τη σχολή

Οι σχολές είναι φυτώρια σχέσεων, ας μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι ξέρουμε τουλάχιστον ένα στερεοτυπικό ζευγαράκι της σχολής κι όλοι πιθανότατα περάσαμε από αυτήν τη φάση. Το να είσαι σε σχέση με κάποιον συμφοιτητή σου –ή με κάποιον τέλος πάντων που γνώρισες στο Πανεπιστήμιο- είναι αρκετά συχνό και ως ένα βαθμό διαφέρει από τα άλλα είδη σχέσεων. Αρχικά, διαφέρει από τις σχέσεις του Λυκείου, αυτό φαντάζομαι ότι είναι δεδομένο. Διαφέρει ωστόσο κι αρκετά από τις υπόλοιπες ενήλικες σχέσεις. Ξέρεις, αυτές που δεν βρισκόσαστε καθημερινά μεταξύ αμφιθεάτρου και κυλικείου. Σε αυτό το άρθρο προσπάθησα να θυμηθώ τον εαυτό μου στις αρχές του πρώτου έτους, όταν ξεκινούσα μια τέτοια σχέση και στη συνέχεια να τη συγκρίνω με τις εμπειρίες μου σήμερα.

Αρχικά, όσο late bloomer κι αν ήσουν στο Λύκειο, στο πρώτο έτος της σχολής είναι πολύ πιθανό να βρεθείς σε σχέση. Ξαφνικά κι ως δια μαγείας όλοι απαυτώνονται (legit όρος) με όλους. Όχι μόνον αυτό, αλλά μέχρι το 2ο – 3ο έτος, μεταξύ των ζευγαριών γίνονται κι αλλαξοκωλιές (άλλος legit όρος) και από το ένα εξάμηνο στο άλλο βλέπεις συνδυασμούς που ποτέ δεν είχες φανταστεί. Το σημαντικό είναι ότι τις πρώτες μέρες στη σχολή, το αμφιθέατρο σφύζει από ανώριμους μεταλυκειακούς ημιενήλικες, γεμάτους ορμές κι ορμόνες. Και όλοι αυτοί θέλουν σεξ και έρωτες, έρωτες και σεξ. Και με τη νεοαποκτηθείσα τους ελευθερία, θα τα διεκδικήσουν και πιθανότατα θα τα βρουν και τα δύο.

Ως άτομο που έχω γύρω στα 2 χρόνια να κάνω σχέση στη σχολή, δεν νομίζω ότι χάνω κάτι σημαντικό, όπως επίσης δεν πιστεύω πια ότι θα γνωρίσω κάποιον στη σχολή. Αυτή είναι η φάση όταν είσαι από 4ο έτος και άνω, νιώθεις ότι τους έχεις γνωρίσει όλους, πράγμα που αφαιρεί το μυστήριο και τον ρομαντισμό του όλου θέματος.

Στα θετικά της σχέσης στη σχολή, μπορείς να βλέπεις τον σύντροφό σου κάθε μέρα, πράγμα που σας δένει περισσότερο. Ακόμη κι αν παράλληλα έχετε άλλες υποχρεώσεις και δεν μπορείτε να βγαίνετε συχνά, το ίδιο το πρόγραμμά σας προβλέπει την καθημερινή σας επαφή χωρίς καν να το προσπαθείτε. Από την εμπειρία μου βέβαια πιστεύω ότι αυτό μπορεί μέχρι ενός σημείου να κουράσει τη σχέση, είτε λόγω της συχνής επαφής είτε εξαιτίας της έλλειψης αυθορμητισμού και διάθεσης. Όταν βλέπεστε καθημερινά για τουλάχιστον 6 ώρες στη σχολή, είναι αρκετά κουραστικό να κλείσετε ραντεβού το βράδυ για να βρεθείτε οι δυο σας. Έχετε την αίσθηση ότι η καθημερινή τριβή (no pun intended) είναι από μόνη της αρκετή.

Ένα ακόμη θετικό είναι ότι λόγω της ενήλικης μεν, νεαρής δε ηλικίας σας, μπορείτε να μαθαίνετε και να βιώνετε κάποια πράγμα ταυτόχρονα, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας από κοινού. Σιγά σιγά φτιάχνετε μόνοι σας τον χάρτη των εμπειριών σας και σε πολλές από τις καινούργιες αυτές ιστορίες το άτομό σας είναι μέρος τους. Γενικά, τα θετικά της σχέσης στη σχολή συνοψίζονται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια σχέση που έχει όλα τα θετικά του λυκείου αλλά στην ενήλική της εκδοχή.

Αν και πολλοί είναι αυτοί που παντρεύτηκαν τον έρωτά τους από το Πανεπιστήμιο, στατιστικά οι σχέσεις αυτές δεν κρατούν για πολύ. Οι λόγοι είναι ευκόλως εννοούμενοι. Είναι η φάση της ζωής μας που παραδοσιακά τουλάχιστον ψαχνόμαστε περισσότερο, χωρίς να είμαστε σίγουροι ακριβώς για το τι θέλουμε. Για πολλά άτομα λοιπόν μια μακροχρόνια σχέση δε συμβαδίζει με τους ρυθμούς και τον τρόπο της φοιτητικής τους ζωής ή είναι κάτι που δεν μπορούν να διαχειριστούν για πολύ.

Ο χωρισμός με ένα άτομο που τυχαίνει να είναι και συμφοιτητής σου, είναι ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο. Αρχικά, για πολλούς από εμάς αυτός ο χωρισμός είναι και ο πρώτος μας, με όλο το βάρος που αυτό φέρει. Δυστυχώς, αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλοι, αλλά και πάλι αυτός ο χωρισμός με τον καιρό θα γίνει η μεζούρα με την οποία θα συγκρίνουμε ότι ακολουθήσει. Άσε που λόγω ανωριμότητας θα είναι τόσο οδυνηρός, υπερβολικός και κιτς που θα μπορούσε να είχε προβληθεί στα Παρατράγουδα. Και πάλι βάσει στατιστικών, αυτά τα ζευγάρια χωρίζουν κυρίως λίγο πριν τις διακοπές (Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι) και η νούμερο ένα αιτία είναι η απιστία.

Και δεν είναι μόνο η διαδικασία του να χωρίσεις, η οποία δεν είναι εξ ορισμού ευχάριστη. Όταν χωρίζεις γενικά στη ζωή σου, αν το επιθυμείς δε χρειάζεται να ξαναδείς ποτέ τον πρώην σου. Μπλοκ στο Facebook, μπλοκ στο Instagram, μπλοκ στο mail σου, μπλοκ και στο άλλο mail σου που είχες ξεχάσει τον κωδικό. Αν όμως βρισκόσαστε στο ίδιο τμήμα, ακόμη και στο ίδιο Πανεπιστήμιο, καταλαβαίνεις ότι αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Μερικές από τις πιο άβολες στιγμές γεννήθηκαν σε αμφιθέατρα με πρώην. Ίσως αυτό από την άλλη να σε βοηθάει να τον ξεπεράσεις γρηγορότερα.

Κλείνοντας, παρά τις κακές γλώσσες, ο έρωτας ανθεί στις σχολές εξάμηνο το εξάμηνο, προσωρινά ή μακροχρόνια. Κάποια ζευγάρια τυχαίνει να κρατούν τη σχέση τους για αρκετό καιρό και σιγά σιγά να τους αντιμετωπίζουμε πια ως ένα άτομο, τη μασκότ του μαθήματος και το υπερβολικό pda τους να μην παύει ποτέ να μας κάνει να νιώθουμε άβολα.

Χτυποκάρδια στο αμφιθέατρο | όταν κάνεις σχέση με κάποιον από τη σχολή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

Σε μια εποχή όπου έχει χαθεί αυτή αρμονία και οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας στερούν την απόλαυση ενός απλού χαμόγελου, μιας θερμής συντροφιάς και μιας πηγής έμπνευσης, έρχεται το Yang.gr να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα. Μια σειρά από πλούσια θεματολογία και περιεχόμενο για Lifestyle, Σχέσεις, Μόδα, Κινηματογράφος, Έξοδος, Fitness και πολλά περισσότερα σε περιμένουν, για να καλύψουν τα γούστα όλων των Yangs.

Facebook

To Top