Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αν είχαμε την επιλογή θα ψήναμε κάθε μέρα. Το ψητό φαγητό -φυσικά αν ψηθεί σωστά- έχει αποδεδειγμένα καλύτερη γεύση. Από μπιφτέκια μέχρι ψαρικά και λαχανικά αποκτούν μια καπνιστή γεύση που είναι ασύγκριτη και μας κάνει να θέλουμε να γλείφουμε ένα-ένα τα δάχτυλα μας για να κρατήσει λίγο ακόμα αυτή η απόλαυση στο στόμα μας.
Παρ’όλα αυτά, δεν είναι εύκολο ούτε να ανάβουμε κάθε μέρα τη ψησταριά, ούτε να την καθαρίζουμε, ενώ πολλοί από εμάς δεν έχουμε καν ψηστάρια είτε λόγω απουσίας χώρου είτε γιατί ακόμα δεν έχουμε αγοράσει μία. Γι’αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που αγαπούν τα ψητά, βρήκαμε την τέλεια εναλλακτική μέσα από ένα video του σεφ Γιώργου Μαυρόπουλου, ο οποίος έγινε γνωστός ως George the Hungry Guy και κάθε φορά μας κάνει να πεινάμε με τις mouth-watering συνταγές του. Αυτό που προτείνει ο George the Hungry Guy είναι να χρησιμοποιήσουμε τη μαντεμένια πλάκα ψησίματος της αμερικανικής εταιρείας με μαντεμένια σκεύη LODGE, που για περισσότερο από έναν αιώνα παραδίδει μαθήματα νοστιμιάς, τεχνικής και ποιότητας και έχει καταφέρει να μπει σε χιλιάδες σπίτια στον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.
@georgethehungryguy ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΕΜΠΑΠ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!🔥 #georgethehungryguy #μαγειρικήσεμαντέμι #hungryguylodgegreece #foryou #fyp #cooking #tiktokgreece #μαγειρική #kebab @LodgeCastIron.gr ♬ original sound – George The Hungry Guy
Πρόκειται για μια πλάκα ψησίματος διπλής όψεως, που μπορεί να μπει πάνω σε κάθε, μα κάθε εστία (ηλεκτρική, κεραμική, επαγωγική ή εστία υγραερίου) και να ψήσει τέλεια κάθε κρέας, ψάρι ή συνοδευτικό. Αυτό που κάνει το ψήσιμο τέλειο είναι το γεγονός ότι όπως όλα τα μαντεμένια σκεύη έχει εξαιρετική κατανομή θερμότητας, με αποτέλεσμα προσφέρει ομοιομορφία ψησίματος. Είναι τρομερό πόσο σημαντικό είναι το σωστό ψήσιμο για να γίνει νόστιμο ένα φαγητό. Το κρέας αποκτά μία λαχταριστή κρούστα, ενώ το εσωτερικό γίνεται ζουμερό.
Βρες τη μαντεμένια πλάκα διπλής όψεως εδώ
Αυτή η πλάκα ψησίματος είναι το τέλειο “εργαλείο” για την κουζίνα, ώστε όποτε θέλουμε να την μετατρέπουμε σε μπάρμπεκιου και να ρίχνουμε οποιαδήποτε στιγμή μια μπριζόλα πάνω και να την έχουμε στο πιάτο μας πεντανόστιμη και καλοψημένη σε χρόνο dt.
Ο George the Hungry Guy έφτιαξε κεμπάπ. Εμείς θα φτιάχνουμε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Γιατί το ψήσιμο σε μαντέμι είναι άλλο πράγμα. Αν το δοκιμάσεις μια φορά, θα καταλάβεις.
Βρες τη μαντεμένια πλάκα διπλής όψεως εδώ