Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πρωταγωνιστούν σε όλους τους τομείς. Φυσικά, οι σχέσεις δεν θα έμεναν απ’ έξω. Οι ανέσεις, οι ευκολίες, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν, σίγουρα δεν μένουν απαρατήρητα. Ένα απ’ αυτά είναι και το φλερτ με διάφορα άτομα μέσω του διαδικτύου.
Αν είσαι single βεβαίως, αυτό δεν μπορεί να σε βλάψει σε κάτι, παρά μόνο να σε ωφελήσει, εφόσον ξέρεις τι κάνεις. Το πρόβλημα είναι το να βρίσκεσαι ήδη σε σχέση. Όλοι ξέρουμε ότι αν έχουμε λογαριασμούς στα social media είναι αναπόφευκτο να ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα άτομα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απειλή για τους δεσμευμένους, αφού οι γνωριμίες γίνονται πολύ πιο εύκολα και μάλιστα χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα. Όλα μπορούν να ξεκινήσουν με ένα like ή με μόνο ένα μήνυμα και η ιστορία αρχίζει. Τα μηνύματα άλλοτε αθώα και άλλοτε πιπεράτα δίνουν και παίρνουν, ενώ ο άλλος συνεχίζει τη ζωή του στον πραγματικό κόσμο με το έτερό του ήμισυ.
Άραγε, αυτό είναι απιστία; Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια σε αυτό: Ένα follow ή ένα like στα social media δεν μπορεί να θεωρηθεί απιστία, καθώς είναι ένα «αναγκαίο κακό» για όποιον διατηρεί λογαριασμό. Αν βέβαια αυτό εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω, τότε αλλάζει το πράγμα. Τα απανωτά μηνύματα, οι κολακείες και φυσικά το sexting πιστεύω πως είναι ένα είδος απιστίας. Και αυτό γιατί, όλα δείχνουν ότι αυτός που το κάνει δεν είναι ικανοποιημένος από τη σχέση του και θέλοντας να ξεφύγει απ’ αυτό, ψάχνεται στο internet.
Δεν θα πρέπει, πάντως, να τρελαίνεστε και να φοβάστε για το οτιδήποτε εφόσον είστε σε σχέση. Αντιθέτως, θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον σύντροφό σας και αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο να το συζητήσετε αμέσως μαζί του χωρίς να προσπαθήσετε να κάνετε τον ντετέκτιβ γιατί θα εκτεθείτε!