Kαθημερινά αναρτώνται φωτογραφίες και βίντεο στο social media, όπου τα χιουμοριστικά και καυστικά σχόλια δεσπόζουν από κάτω τους και διακωμωδούν τον πρωταγωνιστή για την ενδεχόμενη γκάφα του. Πολλές φορές, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πρόσωπα της πολιτικής σκηνής είτε για κάτι που ειπώθηκε από τους ίδιους, είτε για μια φήμη που ξεκίνησε για το πρόσωπο τους.
Πρώτος-πρώτος φυσικά στην κορυφή της λίστας των πολιτικών προσώπων βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κυκλοφόρησε φωτογραφία με τον ισχυρισμό ότι σε αυτήν απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, ανάμεσα σε δύο γυμνά κορίτσια. Χιλιάδες ήταν οι κοινοποιήσεις από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορα blogs. Παρά τη σχετική ομοιότητα, αποδείχθηκε στο τέλος ότι δεν ήταν εκείνος στην εικόνα.
Ακολουθούν και άλλοι πολιτικοί ηγέτες, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, έγινε viral μία εικόνα που ανέβασε ο ίδιος με τις φίλες της κόρης του. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει υποστεί αποτυχημένο Photoshop, καθώς φαίνεται να υπάρχει ένα παραπάνω χέρι. Ξέσπασε έτσι μια διαμάχη κατά πόσο το χέρι ανήκει ή όχι σε κάποιο από τα κορίτσια.
Ένα επίσης πολυσυζητημένο πρόσωπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος. Η ανάρτηση που φαινόταν μια γραβάτα με φαλλούς, διέγειρε αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Σχεδόν αμέσως άρχισε η διακωμώδηση στο Twitter απέναντι στον υπουργό άμυνας, ο οποίος υποστήριξε ότι η φωτογραφία δημοσιεύτηκε κατά λάθος από το παιδί του. Ένα σχόλιο έλεγε «Ο Καμμένος αγοράζει γραβάτες με υπογραφή Τσακαλώτου», το οποίο παραπέμπει στην υπογραφή του υπουργού οικονομικών που μοιάζει με φαλλό.
Αμέτρητες φορές επίσης, έχει βρεθεί στο κέντρο της προσοχής των social media, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με πληθώρα εικόνων που σατιρίζουν τον «μπουμπούκο».
Εν ολίγοις κανένας δε ξεφεύγει από την κρίση του διαδικτύου.