Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που θέλουμε να επιλέξουμε τον πιο άνετο δρόμο, αυτόν χωρίς αμήχανες σιωπές κι άβολα βλέμματα. Κακά τα ψέματα, τα μηνύματα πρέπει να επινοήθηκαν γι΄αυτές ακριβώς τις στιγμές, στις οποίες δεν είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις ορισμένες awkward καταστάσεις κατά πρόσωπο.
1. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Σου έχει συμβεί να έχεις κανονίσει ραντεβού στις 21:00 και- ω, τι φρίκη! – πήγε 21:20 κι ακόμα να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι; Εμένα μου συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ραντεβού. Σε τέτοιες περιπτώσεις προφανώς και φταις εσύ, οπότε θα πρέπει να ειδοποιήσεις πως θα καθυστερήσεις κι άλλο. Πιθανότατα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και κάποια δικαιολογία που να περιλαμβάνει ρακούν και εξωγήινους απαγωγείς. Δε θα ήταν, λοιπόν, καλύτερο να τα γράψεις όλα αυτά σε μήνυμα από το να τα πεις στο τηλέφωνο σαν ώριμος ενήλικας; Θα ήταν!
2. ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ
Το μήνυμα είναι μια ιδανική λύση για εμάς που δυσκολευόμαστε να πούμε «όχι». Τα οφέλη του «όχι» δε θα τα συζητήσουμε εδώ, πάντως έχω παρατηρήσει πως είναι πιο εύκολο να απορρίπτουμε καταστάσεις, όπως μια έξοδο για ποτό, όταν δεν υπάρχει πραγματική, face-to-face επαφή.
3. ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ
Εδώ οι απόψεις διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν ότι η τεχνολογία σκοτώνει τις σχέσεις, τα κινητά δολοφονούν το συναίσθημα και τα social media κατακρεουργούν τον ρομαντισμό. Αυτοί οι άνθρωποι μου θυμίζουν την Ελένη Λουκά σε παροξυσμό κατά του Ψινάκη επί εποχές Dream Show, αν θυμάστε. Τα μηνύματα και ειδικά στα social media, είναι βολικότατα για να φλερτάρεις με άτομα που γνωρίζεις ελάχιστα, ειδικά για κάτι φλώρους σαν εμένα. Γιατί στο μήνυμα δεν υπάρχει άβολη γλώσσα του σώματος κι αμηχανία, άρα μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι και 3 κιλά πιο κουλ από ό,τι είσαι στην πραγματικότητα.
4. «ΕΛΑ, ΜΑΜΑ»
Είσαι με παρέα, ακόμη χειρότερα σε κάποια προσωπική στιγμή και το κινητό σου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. Στην οθόνη αναβωσβήνει η επαφή «Μαμά» για 12ατη φορά αλλά ντρέπεσαι αρκετά να το σηκώσεις. Αν την αγνοείς για πολύ ακόμα θα καλέσει την Νικολούλη, οπότε καλύτερα να της στειλεις ενα γρήγορο μήνυμα ότι είσαι καλά αλλά είσαι κάπως απασχολημένος/η. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα αυτό, αφού οι μανάδες μας δεν ξέρουν να ανοίγουν τα μήνυματα.
5. ΕΥΧΕΣ
Γενέθλια, ονομαστικές εορτές κι αργίες. Μόνο εγώ βρίσκω τρομερά άβολο να δίνω εύχες από το τηλέφωνο; Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο άβολη όταν πρέπει να ευχηθείς σε άτομα που γνωρίζεις ελάχιστα, σε μακρινούς συγγενείς ή σε παλίους συμμαθητές που έχεις να τους μιλήσεις από τις Πανελλήνιες του 2014. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα μήνυμα σου λύνει τα χέρια εύκολα, άνετα κι άμεσα.