Η διαδικασία λίγο πολύ γνωστή, ειδικά τέτοια εποχή που η εξεταστική σιμώνει. Αναλαμβάνεις να κάνεις μια εργασία για εκείνο το εξτραδάκι στο βαθμό, μπας κι επιτέλους σταματήσει να σου κάνει το πτυχίο σου ανελέητο μπούλινγκ. Έλα όμως, που η εργασία είναι ομαδική και πρέπει να υποστείς και να συνεργαστείς με άτομα, που μπορεί να μην ξέρεις καν, προκειμένου να πάρετε στο τέλος από κοινού το έπαθλο-βαθμό. Μπορεί να είναι ιδέα μου, αλλά κάθε φορά που πρέπει να συνεργαστώ σε ομάδα για να κάνω εργασία, νιώθω σαν να με γράψανε κρυφά τα αδέρφια μου σε ριάλιτι και δεν μπορώ να το πάρω πίσω.
Λάουρα Νάργες ( Survivor)
Αν κάτι χαρακτηρίζει τον φοιτητή “Λάουρα Νάργες” είναι η απροθυμία του να αναλάβει οτιδήποτε έχει να κάνει με την εργασία σας. Αν χωρίσετε τις υποχρεώσεις, να ξέρεις ότι θα λειτουργεί με ρυθμούς σαλιγκαριού. Ακόμη κι αν η συμβολή του στην εργασία είναι ίσης αξίας με τη συμβολή της Ελλάδας στην κλασική μουσική, δε θα διστάσει να δεχτεί το δεκαράκι σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ακριβώς όπως και η Νάργες δεχόταν τα μπέργκερ τα ΤΟΣΑ, ενώ έπαιζε 3 βδομάδες πάγκο.
Ραμόνα Βλαντή (My style rocks)
Με Ραμόνα στην ομάδα δεν έχασε ποτέ κανείς. Ενδεχομένως να σου βγάλει την πίστη για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα, λόγω τελειομανίας. Ενδεχομένως και να σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να κάνεις εργασία. Αλλά από τη στιγμή που θα την ολοκληρώσετε, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο του 10.
Ρέα (Big Brother)
Η Ρέα έκλαιγε με λυγμούς επειδή δεν την αγκάλιαζε ο Χρήστος κι ο Κώστας. Και φυσικά μια ντράμα κουίνα δε θα μπορούσε να λείπει ποτέ από καμία ομάδα. Ο φοιτητής “Ρεα-του-Big-Brother” νομίζει ότι η ομάδα της εργασίας είναι κάποιο γκρουπ θέραπι, το οποίο θα έπρεπε να μας συσφίξει όλους και να μας κάνει πιο αγαπημένους. Καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, δε θα ταιριάξει με κανέναν και θα παρεξηγηθεί αν η προσοχή δεν πέσει πάνω της.
Ευριδίκη (Survivor)
Είναι η ξινή που δε θέλει κανείς στην ομάδα του. Την ψυχή και το κάρμα θα σου μαυρίσει μέχρι να τελειώσει αυτή η εργασία. Θα προσάπτει ηγετικές θέσεις στον καθένα, όποτε δεν περνάει το δικό της. Δε θα ικανοποιείται με τίποτα και θα είναι μονίμως μες τα νεύρα και το παράπονο. Γενικά μακριά.
Περικλής Στεργιανούδης (Fame Story)
Η ιδέα να διαλέξετε στην ομάδα τον πιο κάφρο του τμήματος απλά επειδή έχει πλάκα, ίσως να μην ήταν και η λαμπρότερη. Θα περάσετε καλά στην αρχή. Μετά όμως, θα σας πρήξει τις κοχόνες και θα πρέπει να τον υποστείτε για το υπόλοιπο της εργασίας. Αν βαθμολογείστε ατομικά, μη σοκαριστείς αν θα είναι ο μόνος που θα πάρει βαθμό. Κάπως έτσι είχε συμβεί και στο Fame Story που γελούσε ο κόσμος. Ψήφιζε Περικλή για το γιόλο κι ας μην είχε φωνή ούτε για συνθήματα σε γήπεδο. Αλλά στο τέλος πήρε την κούπα.