Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πειράζουν τις Θεσσαλονικιές για το πόσο κοκέτες και “φτιαγμένες” είναι στις εξόδους τους. Πολλοί θα αναρωτιέστε πόση ώρα χρειάζονται για να ετοιμαστούν να βγουν οι Θεσσαλονικιές και είμαι εδώ για να σας λύσω την απορία, όχι επειδή είμαι Θεσσαλονικιά, αλλά 5 χρόνια στη συμπρωτεύουσα το λες και εμπειρία!
Η προετοιμασία για την έξοδο (ακόμη και για πατατάκια από το περίπτερο) αποτελεί μια ιεροτελεστία για τη σωστή Θεσσαλονικιά, που δεν δέχεται να κυκλοφορεί στο δρόμο με τις πιτζάμες ή κάτι λιγότερο από γόβα Louboutin και μαλλί κομμωτηρίου. Πάμε να αποκωδικοποιήσουμε λοιπόν τις συνήθειες της συμπρωτεύουσας, ώστε να σταματήσουν τα κακά στόματα.
#1 Η αποφαση να βγουν εξω
Είναι πρωταρχικής σημασίας το πότε θα βγουν, ποιοι θα είναι εκεί και πού ακριβώς θα πάνε. Έχει event; Τι είδους; Πολλά ερωτήματα βασανίζουν τη Θεσσαλονικιά. Δείξτε λίγη κατανόηση.
Μα σκεφτείτε το λίγο. Πας βόλτα στην παραλία; Φλατ παπούτσι, casual ρούχο. Θες να πας Λαδάδικα για φαγητό, αλλάζει το concept! Μετά το φαγητό ακολουθεί έξοδος σε Markiz ή μήπως Picadilly; Ή κάπου πιο κυριλέ, τύπου Shark και μπαράκια της παραλιακής; Είστε του πιο εναλλακτικού και τα συνδυάζετε στο Πιτ Μπαζάρ με ανελέητη κρασοκατάνυξη;
#2 Το υπερτατο χτενισμα
Η Θεσσαλονικιά δεν δέχεται να βγει από το σπίτι με ένα messy bun της πλάκας. Πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατόν, να θυμίζει ατημέλητο κότσο, αλλά να ξέρετε ότι κάθε τούφα, κάθε τρίχα να μην πω, είναι βαλμένη για κάποιο λόγο στη θέση που βρίσκεται.
Επίσης, υποπτεύομαι πως μια μικρή τρύπα του όζοντος στην Ελλάδα σχηματίζεται πάνω από κάθε σπίτι Θεσσαλονικιάς την Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Την επόμενη μέρα το βασικό “σκουπίδι” της πόλης είναι οι άδειες λακ, απομεινάρι της προετοιμασίας της για την έξοδο.
#3 Το μακιγιαζ
Η βάση είναι τα πάντα. Είναι όπως ο στόκος για έναν τοίχο. Πώς θα γίνει τέλειο το χρώμα του τοίχου, αν η βάση δεν είναι σωστή; Για αυτό, η σωστή Θεσσαλονικιά έχει 5 διαφορετικά make-up foundation και τα χρησιμοποιεί ανάλογα για τη διάθεση, το μέρος που θα πάει, την κάλυψη που θέλει, την επιδερμίδα του ώμου της εκείνη την ημέρα. Είμαστε οι μοναδικές που καταλαβαίνουμε με την πρώτη ματιά τους διαφορετικούς τόνους που έχει το κάθε προϊόν και δεν δεχόμαστε διαφορά ούτε στο ¼ του τόνου. Ή θα ταιριάζει απόλυτα ή δεν βγαίνουμε από το σπίτι.
Σειρά έχει η πούδρα, το concealer, το bronzer no1, bronzer no2, contour, highlighter no1, highlighter no2, λίγες παραπάνω λάμψεις, 52 σκιές σε διαφορετικές αποχρώσεις, 10 προϊόντα για τα φρύδια, βάση κραγιόν, κραγιόν, μολύβι χειλιών, gloss, setting spray, πούδρα και ξανά setting spray.
Σας είπα πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, μετά από 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη παίρνεις πτυχίο special effects και θεατρικού/τηλεοπτικού μακιγιάζ. Μα, πώς να το κάνουμε, ή θα είμαστε σαν να βγήκαμε από περιοδικό μόδας και το τελευταίο editorial της vogue beauty, ή ας μείνουμε σπίτι καλύτερα!
#4 Το αρωμα
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα μαζικό πρόβλημα με το συγχνωτισμό στα γνωστά μαγαζιά της πόλης το Σαββατοκύριακο ή ακόμη και στο 78Ν πριν και μετά τη νυχτερινή έξοδο. Για αυτό και κάθε σωστή Θεσσαλονικιά που σέβεται τον εαυτό της φροντίζει να διασφαλίζει τον προσωπικό της χώρο, είτε απομακρύνοντας είτε εξοντώνοντας τους γύρω της, με τον καλύτερο τρόπο φυσικά.
Τι θα λέγατε για λίγο flit ή aroxol πριν βγείτε από το σπίτι; Ακόμη και αν δεν έχετε, δοκιμάστε την αγαπημένη σας κολόνια ή άρωμα σε ποσότητες τοξικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εξοντώνει τους γύρω, σου δίνει την ευκαιρία να βρεις θέση στο λεωφορείο και να πιάσεις θέση κοντά στην είσοδο του μαγαζιού που θέλεις! Φυσικά, τώρα το καλοκαίρι λειτουργεί και ως εντομοαπωθητικό! Τι καλύτερο;
Όσο και αν πειράζετε τις Θεσσαλονικιές, ξέρετε κατά βάθος πως τις ζηλεύετε για το γεγονός ότι πάντα βγάζουν τις καλύτερες selfie, δείχνουν υπέροχες σε κάθε φωτισμό club, ακόμη και αν ο φωτογράφος είναι σκράπας ή έχουν Nokia 3310.