X-εταστική

Tips Καλύτερης Οργάνωσης Χρόνου για τις Εργασίες Εξαμήνου

«Δεν έχω χρόνο….» Μήπως τελευταία αυτή είναι η μοναδική φράση που βγαίνει από το στόμα σου; Νιώθεις πως δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις όπως θα ήθελες τις εργασίες εξαμήνου για τη σχολή σου που αυξάνονται διαρκώς;

Βρίσκεσαι στο σωστό σημείο!

Στη συνέχεια του κειμένου, θα μάθεις πώς μπορείς να οργανώνεις αποτελεσματικά τον χρόνο σου, ώστε να υλοποιείς δίχως άγχος όλες τις φοιτητικές σου υποχρεώσεις. 

Σωστός Προγραμματισμός

Ο σωστός προγραμματισμός είναι το πρώτο βήμα για τη διαχείριση του χρόνου.

Σημείωσε όλες τις εργασίες του εξαμήνου που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια, ταξινόμησε τες ανάλογα με τη σπουδαιότητα τους, τη δυσκολία τους και την προθεσμία παράδοσης τους.

Ξεκίνα να ετοιμάζεις την εργασία που πρέπει να παραδόσεις άμεσα. Ωστόσο, υπάρχει η περίπτωση του να μην προλαβαίνεις και να χρειαστεί να αναζητήσεις βοήθεια από ακαδημαϊκούς writers για την εκπόνηση των εργασιών του εξαμήνου σου.

Λίστες ‘To-Do’

Η αναβλητικότητα είναι άσχημη και θα σε καθυστερήσει περισσότερο. Για να την αποφύγεις, χρειάζεται να ορίσεις στόχους για το τι θα κάνεις σε ημερήσια και σε εβδομαδιαία βάση.

Οι λίστες ‘to-do’ θα σε βοηθήσουν στους ημερήσιους στόχους και το ψηφιακό ή το χάρτινο ημερολόγιο σου, στους εβδομαδιαίους.

Σε ένα κομμάτι χαρτί ή στα μικρά πολύχρωμα αυτοκόλλητα που υπάρχουν στο εμπόριο, γράψε αυτά που θέλεις να πετύχεις μέσα στην ημέρα και τοποθέτησε το σε ένα εμφανές σημείο. Κάθε φορά που ολοκληρώνεις κάτι, διέγραψε το από τη λίστα.

Στο ημερολόγιο σημείωσε όσα χρειάζεται να κάνεις εβδομαδιαίως.

Οργάνωση Χώρου 

Η οργάνωση του χώρου είναι σημαντική, προτού ξεκινήσεις να γράφεις τις εργασίες του εξαμήνου.

Τα πολλά μικρό-αντικείμενα πάνω στο γραφείο, αποσπούν την προσοχή σου και θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσεις επιτυχώς τα ημερήσια καθήκοντά σου.

Ιδανικά, τοποθέτησε το γραφείο κοντά σε ένα παράθυρο για να υπάρχει περισσότερο φως.

Πάνω στο γραφείο, καλό είναι να υπάρχουν ελάχιστα πράγματα. Όπως μια μολυβοθήκη, ένα φωτιστικό για τις βραδινές ώρες, τα τετράδια σου και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, εάν τον χρειάζεσαι για την εργασία σου. 

Κατακερματισμός της Εργασίας

Χώρισε την εργασία που πρέπει να παραδώσεις, σε μικρότερες, εφικτές εργασίες.

Λόγου χάρη, αν πρέπει να γράψεις την ιστορική διαδρομή της διαφήμισης από την έντυπη στη ψηφιακή μορφή, άρχισε με το να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη της σχολής για να δανειστείς βιβλία με αυτό το θέμα.

Έπειτα, προγραμμάτισε να βρεις πληροφορίες διαδικτυακά, αργότερα γράψε τους τίτλους όλων των κεφαλαίων και την περίληψη για το digital marketing.

Θέσε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για να ολοκληρώνεις το κάθε μέρος της εργασίας.

Για παράδειγμα, αποφάσισε να  γράψεις τον ‘Πρόλογο’ μέσα σε τέσσερις ώρες. Αυτός ο περιορισμός θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς περισσότερο. Επίσης, όρισε κίνητρα για κάθε εργασία που τελειώνεις. 

Ένα καλό κίνητρο θα σου δώσει μεγαλύτερη ώθηση να τελειώσεις γρηγορότερα. Αυτό μπορεί να είναι η αγορά ενός νέου λογοτεχνικού βιβλίου ή μία βόλτα με τους συμφοιτητές σου.

Τεχνική ‘Pomodoro’

Για να γράψεις τις εργασίες εξαμήνου, χρησιμοποίησε την τεχνική ‘Pomodoro’ που είναι μια μέθοδος σωστής διαχείρισης χρόνου και δημιουργήθηκε στα τέλη του 1980 από τον Francesco Cirillo.

Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου έγκειται στα συχνά διαλείμματα. Για να την εφαρμόσεις, κάνε τα εξής:

  • Ρύθμισε ένα χρονόμετρο για είκοσι πέντε λεπτά
  • Μόλις ‘χτυπήσει’ ο ήχος λήξης του χρονομέτρου, κάνε ένα διάλειμμα διάρκειας πέντε λεπτών
  • Μετά από εκατό λεπτά σταμάτα την εργασία για είκοσι λεπτά.

Αρκετή Ξεκούραση 

Μη ξεχάσεις να ενημερώσεις τους φίλους και τους συγγενείς σου για τις υποχρεώσεις που έχεις στην σχολή.

Έτσι, δεν θα σε απασχολούν τις ώρες που θα ασχολείσαι με τη συγγραφή. Φρόντισε, όμως, μία μέρα την εβδομάδα να ξεκουράζεσαι, μακριά από τις φοιτητικές εργασίες.

Ακόμη, προγραμμάτισε τις ώρες που κοιμάσαι για να ξεκουράζεται ο οργανισμός σου. Είναι προτιμότερο να μην αργείς να κοιμηθείς το βράδυ και να ξυπνάς αρκετά νωρίς το πρωί, δηλαδή περίπου στις 7:00.

Είναι βέβαιο πως αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω tips δεν θα ανησυχήσεις ξανά για τις φοιτητικές σου εργασίες.

Θα εξοικειωθείς με τη σωστή οργάνωση του χρόνου σου και θα σου μένει αρκετός ελεύθερος χρόνος για να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις μαζί με τους φίλους σου.

Tips Καλύτερης Οργάνωσης Χρόνου για τις Εργασίες Εξαμήνου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

Σε μια εποχή όπου έχει χαθεί αυτή αρμονία και οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας στερούν την απόλαυση ενός απλού χαμόγελου, μιας θερμής συντροφιάς και μιας πηγής έμπνευσης, έρχεται το Yang.gr να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα. Μια σειρά από πλούσια θεματολογία και περιεχόμενο για Lifestyle, Σχέσεις, Μόδα, Κινηματογράφος, Έξοδος, Fitness και πολλά περισσότερα σε περιμένουν, για να καλύψουν τα γούστα όλων των Yangs.

Facebook

To Top